ГолосUA
10:19 06/10/2008

Щоб зупинити вантажівку з контрабандою, співробітникам СБУ довелося застосувати зброю

Службою безпеки України припинено діяльність організованого злочинного угруповання, що налагодило контрабандний канал незаконного переправлення споживчих товарів сумнівного походження на українсько-російському кордоні.

Як повідомили Голос.UA у прес-центрі СБУ, міжрегіональна спецоперація СБУ тривала кілька днів, до операції були залучені бійці Центру спеціальних операцій СБ України.

 

Вночі 4 жовтня вантажівка з причепом з багатомільйонною партією вартісних товарів – шуб, шкіряного одягу тощо — незаконно намагалася перетнути державний кордон України.

 

Незважаючи на попереджувальні сигнали, водій-правопорушник скерував вантажівку прямо на співробітників СБУ, створюючи загрозу їхньому життю. З метою зупинити зловмисників співробітники «Альфи» застосували у передбачуваний законом спосіб вогнепальну зброю, здійснивши постріли по колесах автомобіля контрабандистів. У результаті пожежі, яка виникла через гальмівні колодки, вантажівка згоріла.

 

Учасники злочинного угруповання затримані. Водій автомобіля та співробітники СБУ не постраждали.

 

Служба безпеки України у взаємодії з прикордонниками та митниками продовжує розслідування кримінальної справи з метою недопущення функціонування контрабандних каналів на Луганщині.

Читайте также по теме