ГолосUA
10:10 28/07/2010

Щороку незаконному насильству з боку МВС піддається 600 тисяч українців — правозахисник

Щороку незаконному насильству з боку співробітників Міністерства внутрішніх справ піддається 600 тисяч українців.

Про це заявив заступник голови правління Всеукраїнської громадської організації “Центр захисту прав людини “Свобода” Андрій Діденко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Майже кожен затриманий, який звинувачується в скоєнні тяжкого чи особливо тяжкого злочину в Україні потерпає від знущань, приниження людської гідності та катувань з боку міліціонерів… Щороку незаконному насильству піддається більше ніж 600 тисяч мешканців країни”, — наголосив він.

За його словами, такі дані підтверджує і Європейський комітет попередження катувань. Правозахисник наголосив, що однією з головних причин катування у міліції є жорсткі вимоги до міліціонерів щодо відсотку розкриття злочинів. Разом із тим він зауважив, що органи внутрішніх справ України не вміють працювати із непрямими доказами і досягають розкриття злочину здебільшого особистим зізнанням підозрюваного

Також А. Діденко додав,що одним із головних важелів попередження катувань в Україні є мобільні групи при Міністерстві внутрішніх справ, які можуть надати допомогу при жорстокому поводженні із затриманими.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме