ГолосUA
08:39 13/04/2010

Штрафи за спалення сміття в Черкасах зросли в двадцять разів

Цього року в Черкасах за спалювання листя та сухостою штрафуватимуть від 340 до 1700 гривень.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила заступниця директора департаменту муніципальної інспекції Черкаського міськвиконкому Ольга Швець.

Штрафи від 340 до 1 360 грн. чекають на фізичних осіб, від 850 до 1 700 грн. – на юридичних. Понад те, муніципальна інспекція встановила цілодобове чергування серед своїх інспекторів. Відпер поскаржитися на несанкціоноване спалювання листя можна за телефон оперативної служби міськвиконкому "1505".

За словами О. Швець, нині штрафи за спалення сміття у десятки разів перевищують суму за його вивезення. Так, послуга вивезення сміття коштує приблизно 36 грн. за один м3.

Нові розміри штрафів за адмінпорушення, зокрема й спалювання сміття, набули чинності місяць тому. Раніше адміністративне покарання обмежувалося попередженням або символічним штрафом від 17 до 51 грн. для фізичних осіб та приватних підприємців і від 51 до 119 грн. – для юридичних осіб.

Нині ж мінімальна сума штрафів становить 340 грн. для фізичних осіб та 850 – для юридичних (сюди ж віднесено і приватних підприємців). Тоді як поняття “попередження” взагалі вилучено з переліку адміністративних покарань.

Вивезення сміття можна замовити у комунального підприємства “Черкаська служба чистоти”, а також ряд суміжних служб, які працюють у сфері житлово-комунального господарства.

В. Середа

 

Читайте также по теме