ГолосUA
18:59 25/11/2008

Швейцарія конфісковує кошти на рахунках Березовського

Влада Швейцарії дала розпорядження про конфіскацію коштів на рахунках Бориса Березовського, визнаного в Росії винним у розкраданнях.

За словами директора Федерального управління юстиції Швейцарії Міхаеля Леупольда, рішення про «замороження» рахунків та конфіскації коштів російського підприємця було прийнято федеральним кримінальним трибуналом країни у жовтні 2008 року, проте воно досі не має сили, повідомило агентство INTERFAX.RU

Уточнюється, що «заморозити» рахунки Б.Березовського у Швейцарії вирішили на прохання російської влади у зв’язку із справою про розкрадання грошей компанії «Аерофлот».

Точної суми, яку вилучать у Б.Березовського не називають. М.Леупольд лише сказав, що росіяни зберігають у швейцарських банках близько 25 млрд. дол., а Б.Березовський може недорахуватись «мільйонів франків». Швейцарський чиновник також додав, що влада країни готова передати Росії кошти підприємця у випадку відповідного запиту.  

М.Леупольд нагадав, що раніше вже були випадки, коли Швейцарія надавала Росії матеріали у рамках розслідування деяких справ та перераховувала гроші кримінального походження. Проте, за таких обставин, додав чиновник, «не йшлося про особливо відомих людей, і сума коштів не була такою астрономічною».

Йдеться про справу «Аерофлоту», в рамках якої російський суд наприкінці минулого року заочно присудив Б.Березовському шість років ув’язнення у зв’язку із звинуваченням його у розкраданні 215 млн рублів компанії "Аерофлот". При цьому звинувачення у легалізації крадених коштів з Бориса Березовського зняли.

 

Читайте также по теме