ГолосUA
09:05 01/10/2008

Швеція допоможе Україні швидше вступити у ЄС

Україну з робочою поїздкою відвідав Король Швеції Карл XVI Густав. За словами Віктора Ющенка, цей візит є важливим для налогодження україно-шведських стосунків. 

«Я з приємністю хотів би відзначити, що Швеція займає лідируючу роль у питанні інтеграції України до Європейського Союзу. В широкому європейському аспекті йде співпраця, починаючи від останньої блискучої ініціативи, яка була проголошена міністром закордонних справ Швеції паном Більдтом. Ми сподіваємося, що найближчі місяці, особливо перші місяці 2009 року, будуть направлені на те, щоб наповнити змістом цю європейську ініціативу», — сказав під час зустрічі президент України.

Король Швеції приїхав до України не сам, а з представниками найбільш відомих у світі шведських компаній. Вони, за його словами, зацікавлені в розбудові та розвиткові різних ділових взаємин на благо обох країн. 

«Наш візит є відзнакою наших високих відносин, які завжди існували між нашими країнами, і я сподіваюся, що це співробітництво може ще більше пожвавитися і посилитися в майбутньому», — зауважив Карл XVI Густав.

Читайте также по теме