ГолосUA
05:47 08/07/2010

Сильні зливи на Західній Україні спровокували паводки

Цієї доби на території Галицького, Долинського, Снятинського, Рогатинський, Рожнятівського, Калуського районів, м. Івано-Франківськ та м. Калуш сильні зливові дощі призвели до різкого підйому рівнів води в гірських річках басейну Дністра.

Про це сьогодні повідомила прес-служба МНС України.

Згідно інформації МНС, внаслідок паводків підтоплені 47 житлових будинків, 145 підвальних приміщень житлових будинків, 247 дворогосподарств, 385 присадибних ділянок, 47 криниць та 25 га сільськогосподарських угідь.

Для надання допомоги населенню з ліквідації наслідків стихії в даних районах працюють мобільні оперативні групи та аварійно-рятувальні підрозділи ГУ МНС в області. Всього залучено 43 одиниці техніки, 95 людей, з них від МНС 51 чоловік особового складу та 21 одиниця техніки.

Тим часом в Закарпатській області на території Тячівського району сильні зливові дощі, призвели до формування інтенсивних місцевих стоків. «Внаслідок захаращеності потічків, придорожніх канав та кюветів у 4 селах сталося підтоплення 35 дворогосподарств та пошкоджено 2273 м. дорожнього полотна дороги місцевого значення», — повідомила прес-служба відомства. Залишається пошкоджено 2273 м. дорожнього полотна дороги місцевого значення.

Львівська область також постраждала внаслідок злив. Так, на території Пустомитівського, Миколаївського, Жидачівського та Дрогобицького районів внаслідок дощів сталося підтоплення 32 житлових будинків, 38 підвальних приміщень, 4 господарських будівель, 20 дворогосподарств та 200 га сільськогосподарських угідь.

«У Сокальському районі в с. Кам’янка під час відпочинку на острові залишилась відрізаною від берега організована група туристів у кількості 15 осіб, яким надано допомогу та переведено їх через ріку Кам’янка», — поінформували в прес-службі.

Станом на 7 год. 8 липня підтоплення житлових будинків немає (вода зійшла). /> На ліквідацію події залучалось 57 чол. та 17 од. техніки, з них від МНС 45 чол. та 13 од. техніки.

 

Читайте также по теме