ГолосUA
18:51 18/12/2009

Силові відомства України неефективно використали 1,5 мільярда гривень

Силові відомства України неефективно використали 1,5 млрд грн з бюджету, виділених протягом останніх 3 років на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців правоохоронних органів і Збройних сил України.

Про це повідомила прес-служба Рахункової палати.

Зокрема, понад 253 млн. грн. витрачено з порушеннями чинного законодавства. За підрахунками Рахункової палати, черга безквартирних військовослужбовців за останні три роки збільшилося на 3%, обсяги незавершеного будівництва зросли на третину. Переважну більшість перевірених операцій по нерухомому військовому майну носили ознаки корупційних дій, а система внутрішнього контролю в силових відомствах виявилася недієздатною.

Через управлінські дії Міноборони, МВС, внутрішніх військ, СБУ і Держприкордонслужби коти прямували не на пускові об’єкти, а в основному, на будівництво нового житла і придбання готових квартир керівному складу, вартість яких на 40% перевищувала вартість побудованих. Понад третину фінансових ресурсів витратили на закупівлю квартир на вторинному ринку. Це призвело до того, що безквартирні силовики отримали майже удвічі менше житла.

Згідно з інформацією, відсутність експертної оцінки земельних ділянок, передаваних інвесторам під забудову, а відповідно і аналізу ринку землі з боку фахівців Державного департаменту надлишкового майна і земель, призводили до того, що, в окремих випадках, в укладених договорах вартість частки Міноборони була істотно нижчою за ринкову вартість земельних ділянок, переданих інвесторам під будівництво.

 

Читайте также по теме