ГолосUA
05:56 04/05/2010

Сімферопіль відмовився приймати ялтинське сміття

Влада Сімферополя вирішила, що в місті цілком вистачає власного сміття. Міська рада рекомендувала своєму виконавчому комітету заборонити підприємству "СИМЕКО" приймати сміття з інших міст і селищ Криму.

Рішення ухвалене з метою поліпшення стану полігону твердих побутових відходів в Сімферополі і на прохання жителів довколишніх дачних масивів, повідомив міський голова Сімферополя Геннадій Бабенко.

При цьому, за словами мера, розірвано низку угод про прийом сміття з інших регіонів автономії, зокрема, договір між "СИМЕКО" і Ялтинською міською радою.

"Договір було підписано через небезпеку зриву курортного сезону, через те, що ялтинський полігон був закритий, і Ялта не мала можливості нікуди вивозити сміття. Зараз Ялта знайшла можливість завозити сміття в інші регіони Криму. Тому я вважаю, у нас і так вистачає" — нагадав Бабенко.

У серпні 2007 року Сімферопольська міськрада ухвалила рішення про створення в кримській столиці спільного українсько-словацького підприємства для збирання, сортування і утилізації твердих побутових відходів "СИМЕКО". У березні 2008 року міськрада передала в концесію цілісний майновий комплекс комунального підприємства "Полігон-XXI", що обслуговувало міський полігон ТБО.

За матеріалами:  "Новости Крыма" />  

Читайте также по теме