ГолосUA
11:45 31/03/2010

Сімферопольська міська рада ввела комендантську годину для підлітків

Сімферопольська міська рада вирішила обмежити перебування неповнолітніх на вулицях міста в нічний час — з 22:00 до 06:00.

Відповідне рішення ухвалене на сесії Сімферопольської міськради 31 березня.

Згідно з рішенням, перебування в різних установах, об’єктах торгівлі, громадського харчування, розваг, дозвілля, у будь-яких громадських місцях, у дворах і під’їздах житлових будинків, громадському транспорті в зазначений час дітям дозволяється тільки у супроводі батьків або осіб, які їх замінюють, а також осіб, відповідальних за організацію і проведення заходів за участю дітей.

Контроль за виконанням даного рішення міськради будуть здійснювати правоохоронні органи.

За рекомендацією міськради, особливу увагу співробітники міліції звернуть на місця масового скупчення молоді у вечірній час. /> У випадках виявлення неповнолітніх правоохоронці будуть негайно встановлювати особу дитини та адресу її проживання, а також повідомляти батьків або осіб, які їх замінюють, про місце знаходження дітей.

Крім того, за виявленими фактами порушень чинного законодавства будуть вживатися заходи до батьків і суб’єктів господарювання. Зокрема, стягуватися штрафи.
Своїм рішенням міськрада рекомендувала управлінню торгівлі та сфери послуг Сімферопольського міськвиконкому забезпечити наявність інформаційних табличок про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, що не досягли 18 років.

Крім того, за рішенням депутатів, після 22:00 на кожному з кримських телеканалів як нагадування для батьків буде з’являтися рядок, що біжить з питанням: «Ваші діти вдома?».
Дане рішення набуває чинності з моменту прийняття, тобто з сьогоднішнього дня.

За матеріалами: Новости Крыма

 

Читайте также по теме