ГолосUA
10:16 10/06/2010

Симоненко: На прикладі Державної митниці комуністи доведуть, що виконують передвиборчі обіцянки

На прикладі роботи Державної митної служби України комуністи доведуть, що виконують передвиборчі обіцянки.

Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко, повідомила прес-служба політсили.

«Я не сумніваюся, що очолювана нашим товаришем Ігорем Калетником Держмитслужба буде прикладом того, як комуністи виконують свої обіцянки, і що ми — саме та політична сила, яка готова і здатна навести порядок не тільки на митниці, але і в країні», — заявив Петро Симоненко.

За його словами, ні для кого не є секретом, що українські дорогі бутіки продають контрабандну продукцію. Тобто імпортними товарами-підробками, які декларуються на кордоні як дешева, наприклад, китайська підробка. З такого товару стягується мінімальне мито, а продається він у дорогих магазинах, що належать близьким до урядових кіл бізнесменам, за цінами і під маркою елітних світових брендів.

«Або навпаки, елітні товари, що ввозяться в Україну, декларуються як підробки і, таким чином, не чисті на руку бізнесмени, яких коректніше називати злочинцями, а не підприємцями, щорічно недоплачують до скарбниці сотні мільйонів, які осідають в їхніх кишенях і в кишенях їх високопоставлених лобістів. А могли б піти на виплату пенсій і зарплат, на стипендії, на допомогу багатодітним і одиноким матерям… », — сказав Петро Симоненко.

За словами лідера КПУ, українські аптеки, власники яких сидять в різних міністерських кабінетах, торгують ліками і медпрепаратами, завезеними на територію нашої країни через корупційно-контрабандні схеми. «Я вже не кажу про перемаркування прострочених ліків, які через митні «вікна», контрабандно потрапляють на український ринок і вбивають наших людей. Декому з віце-прем’єрів не завадило б задуматися про це, а не намагатися перевернути все з ніг на голову, виступаючи нібито захисником підприємців», — заявив лідер комуністів. />  

Читайте также по теме