ГолосUA
12:30 09/01/2009

Симоненко наполягає на відстороненні Ющенка від виконання своїх обов’язків

Комуністична партія України буде наполягати, щоб до порядку денного пленарного засіданні Верховної Ради, яке відбудеться у вівторок 13 січня були внесені питання про створення спільної парламентсько-урядової комісії та надання їй надзвичайних повноважень з метою термінового врегулювання на взаємовигідних умовах економічних і енергетичних стосунків між Україною і Росією, а також про відсторонення від виконання обов’язків Президента Ющенка та притягнення його та його “бізнес-сім’ї” до кримінальної відповідальності за спекулятивні махінації на газовому ринку та зловживання посадою президента з метою отримання надприбутків.

Про це заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко, повідомили у прес-службі КПУ.

На думку Петра Симоненка, одним з головних чинників нинішньої газової кризи стали саме фінансові інтереси сім’ї Ющенка, “який разом із своїм спільником Фірташем (співзасновником “РосУкрЕнерго”) контролюють газовий ринок України”. /> .
“Безумовно ми будемо ставити питання про імпічмент Ющенка, але сьогодні головне домовитися з Росією про прийнятну для України, для нашої економіки, наших громадян ціну на газ”, — наголосив лідер КПУ.

Петро Симоненко зазначив, що процедура імпічменту є довгою, а тому, на його думку, першим кроком треба позбавити президента Ющенка можливості втручатися у переговорний процес і шкодити інтересам України.

“Саме з цією метою ми і наполягаємо на створенні парламентсько-урядової комісії, яка б за рішенням Верховної Ради отримала мандат на ведення переговорів і підписання відповідних угод з Російською Федерацією”, — сказав лідер КПУ.

Петро Симоненко переконаний, що всі ці питання можливо вирішити конституційною більшістю, “якщо Партія Регіонів та олігархічний капітал, який за нею стоїть, черговий раз не укладуть підкилимну угоду з Ющенком та “помаранчевими” націоналістами”.

 

Читайте также по теме