ГолосUA
10:17 13/07/2010

Симоненко обіцяє контролювати своєчасність і повноцінність оплати праці трудящих

Завдання Компартії — об’єднати всіх найманих працівників у боротьбі за свої законні права на своєчасну і повноцінну оплату праці.

Про це сьогодні заявив лідер Компартії України, голова парламентської фракції комуністів Петро Симоненко, повідомили в прес-службі КПУ.

“Завдання Компартії, як партії трудового народу, об’єднати на основі класових інтересів робітників, селян, службовців, об’єднати всіх найманих працівників у боротьбі за свої законні права на своєчасну і повноцінну оплату праці. І ставлячи перед собою це завдання, ми беремо на себе зобов’язання щодо організації системи юридичної, інформаційної, політичної підтримки та захисту прав трудових колективів, прав найманих працівників”, — відзначив лідер КПУ.

П. Симоненко запевнив, що Компартія “організовуватиме "гарячі лінії" і проводитиме тотальний моніторинг ситуації з виплатами зарплат, пенсій та допомог; організовуватиме публікацію в ЗМІ національних і регіональних "чорних списків" підприємств, які не розраховуються зі своїми робітниками і службовцями; відкриємо при міських, районних і обласних комітетах партії пункти юридичної консультації, для тих, хто потребує у правовому захисті; забезпечимо новий якісний рівень співпраці наших партійних структур з первинними профспілковими організаціями підприємств, надамо їм усіляку підтримку, аж до підготовки акцій протесту, страйків, страйків, пікетів для захисту законних прав трудящих”.

“Як партія, що представляє у Верховній Раді інтереси трудового народу України, ми будемо домагатися прийняття підготовлених нами законів, що обмежують вседозволеність роботодавців і закріплюють їх відповідальність перед найманими працівниками, передусім, у питаннях оплати праці, гарантій для молодих фахівців та їх адаптації до трудової діяльності, в питаннях захисту прав працюючих пенсіонерів та особливостей охорони праці жінок, впровадження системи погодинної оплати з урахуванням галузевої специфіки та умов роботи ", — запевнив лідер комуністів.

"Трудящі України — об’єднуйтеся!" Саме це гасло має стати гаслом поточного моменту, — переконаний Петро Симоненко. “Тільки так, об’єднавшись і солідарно захистивши свої економічні та політичні права, можливо створити передумови перемоги соціально справедливого суспільства, перемоги "праці" над "капіталом", — підкреслив він. />  

Читайте также по теме