ГолосUA
17:02 29/01/2010

Симоненко пояснив, чому підтримав Януковича

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко підтримав кандидатуру Віктора Януковича, оскільки політична платформа «лівих» та «регіоналів» у дечому збігається.

Про це йдеться у звернення Петра Симоненка до виборців, що підтримали його на виборах першого туру, повідомила прес-служба КПУ.

За словами комуніста, український народ здійснив свій вибір, і до другого президентських виборів потрапили Юлія Тимошенко та Віктор Янукович. Ліві, за словами П. Симоненка, могли не підтримувати жодного з кандидатів, але не «в ситуаціїї, коли в країні панують націонал-радикали», котрі п’ять років тому захопили владу в країні «в результаті помаранчевого путчу».

«Якщо помаранчевий режим збережеться, вітчизняній економіці настане кінець, а трудящі будуть і далі котитися до прірви бідності, піддаючись подвійному пригніченню з боку «своєї» та іноземної буржуазії. Національна катастрофа небачених масштабів стане фактом, що здійснився», — констатував П. Симоненко.

Він пояснив, що до помаранчевого режиму, зокрема, відносить Юлію Тимошенко, «двічі прем’єр-міністра у кабінетах В. Ющенка, котра розділяє з ним відповідальність за помаранчевий путч, незаконний розпуск Верховної Ради у 2007 році, катастрофічне становище української економіки».

За словами комуніста, не дивлячись на взаємну ненависть та безперервні міжосібні суперечки, Ю. Тимошенко та В. Ющенко — в одній націоналістичній банді. А посварилися вони не через принципові розходження поглядів, а тому, що не змогли поділити отаманську посаду.

«Інший кандидат у президенти, що потрапив до другого туру, В. Янукович, очолює Партію регіонів. Вона представляє інтереси національної буржуазії, головне джерело збагачення якої — експлуатація найманої робочої сили на українських підприємствах. Ось чому Партія регіонів об’єктивно зацікавлена у розвиткові вітчизняного виробництва, що знаходить відображення в її політичній платформі та у практичній діяльності», — пояснив П. Симоненко.

Як повідомив голова КПУ, Блок лівих та лівоцентристських сил розробив «Платформу практичних заходів», що формулює пропозиції кандидату в президенти, згода з якими є умовою його підтримки у другому турі виборів.

 

Читайте также по теме