ГолосUA
09:12 07/05/2009

Симоненко пояснив, для чого в Україні необхідна смертна кара

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко виступає за відновлення в Україні такого виду покарання, як смертна кара.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції у столиці, передав кореспондент ГолосUA.

Пояснюючи необхідність запровадження такого закону, Петро Симоненко наголосив, що сьогодні держава витрачає набагато більше коштів на тих людей, які позбавили життя інших, аніж на пенсію для тих, хто все життя працював на державу. «У нас сьогодні зростає злочинність, і треба виходити з тієї ситуації, яка є в країні. Треба прийняти радикальні зміни. Наша фракція вважає, що запровадження смертної кари збільшить відповідальність людей», — наголосив він.

Лідер КПУ звернув увагу на те, що цей законопроект вже кілька разів виносився на розгляд Верховною Радою, але його не підтримали. «Це тому, що в Раді є багато тих, хто боїться цього закону, бо вони самі пов’язані із злочинним світом», — пояснив він. На думку Петра Симоненка, смертну кару потрібно застосовувати за умисне вбивство, торгівлю людьми, бандитизм, здійснення терористичного акту, згвалтування, сутенерство, розбещення неповнолітніх, пограбування, одержання та давання хабара.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме