Симоненко пояснив, за що Грача виключили з ЦК КПУ

 

Системні порушення партійної дисципліни з боку першого секретаря Кримського республіканського комітету Компартії Леоніда стали причиною для усунення його з посади.

 
Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко журналістам в кулуарах Верховної Ради, передав кореспондент ГолосUA.

“Пленум Центрального комітету, розглядаючи питання щодо підсумків виборчої кампанії до місцевих органів самоврядування дуже критично розглядав в цілому нашу роботу і відповідально поставився до такого, як в цілому працювала партія. По-друге, на самому Пленумі членів ЦК звернулися 21 секретарів, тобто 21 організація, з вимогами розглянути щодо відповідальності Леоніда Грача за порушення дисципліни партійної і за невиконання рішень Пленумів ЦК партії”, — сказав він.
 

При цьому П. Симоненко пояснив, що, якби порушення були разові, можливо, ми б не приймали такого рішення. “Але це стало системно. І питання про його виключення порушувалося неодноразово. Ми після того, як розглянули цю проблему, розглянули питання включення секретарів щодо відповідальності Грача до порядку денному. І переважна більшість ухвалила, як перше рішення, так і рішення про виключення”, — наголосив політик.

 

Також лідер комуністів додав, що не було поставлене питання про виключення Л. Грача з партії. При цьому він додав, що чутки про особисті конфлікти його з Л. Грачем не мають ніяких підстав. “ Жодних особистих цілей у цьому питанні я не переслідував. Тим паче, що рішення про це приймає Пленум Центрального комітету”, — наголосив політик.

 

Нагадаємо, 11 грудня, Об'єднаний пленум Центрального комітету і Центральної контрольної комісії Комуністичної партії України прийняв рішення про виведення зі складу ЦК і звільнення з посади першого секретаря Кримського республіканського комітету КПУ Леоніда Грача. Л. Грача було вирішено звільнити за "серйозні порушення партійної дисципліни, які призвели до дискредитації партії".

Читайте также по теме