ГолосUA
08:38 17/09/2010

Симоненко пропонує перекласти податковий тягар з трудящих на плечі олігархів

Податковий тягар необхідно перекласти з трудящих на плечі олігархів.

Про це заявив лідер фракції Комуністичної партії України Петро Симоненко, висловивши підтримку полтавським підприємцям, які 16 вересня влаштували акцію протесту проти податкового пресингу на малий та середній бізнес, передала прес-служба КПУ.

Політик підкреслив, що проект Податкового кодексу повинен був перекласти податковий тягар з малого та середнього бізнесу на плечі олігархів, але насправді була створена лише видимість реформ.

«По суті, все залишається по-старому. Найбільше страждають сільське господарство, риночники і ряд інших сфер малого і середнього бізнесу », — зазначив лідер українських комуністів.

П. Симоненко наголосив, що комуністи виступають проти такого Податкового кодексу і вже неодноразово озвучували свою позицію, а саме: «Введення податку на розкіш і нерухомість (вертольоти, літаки, катери, яхти, вілли і т.д.), податково-кредитна допомога підприємствам малого та середнього бізнесу, відновлення пільг по ПДВ, фінансування сільгосппідприємств зі Стабфонду, введення прогресивної шкали оподаткування (надприбутки повинні обкладатися надподатками, як це прийнято у світовій практиці), збільшення планки неоподатковуваного податком мінімуму, зниження до 10% прибуткового податку для тих, чий дохід не перевищує 30 000 гривень на рік».

16 вересня біля Полтавської облдержадміністрації відбулася акція протесту проти податкового та законодавчого пресингу на середній і малий бізнес. Кілька сотень підприємців, в основному з центрального речового ринку Полтави, протестували проти проекту нового Податкового кодексу України, який після «всенародного обговорення» став ще більш дискримінаційним і, за словами самих бізнесменів, став нагадувати «Декларацію прав податкової служби».

Нагадаємо, що 9 вересня в Чернігові також відбувся страйк представників малого бізнесу проти Податкового кодексу. Резолюцію мітингу підписали 2 тис. 220 чоловік.

 

Читайте также по теме