ГолосUA
14:19 15/10/2008

Симоненко пропонує рятувати не «власну заначку», а всю економіку

Антикризові заходи, які запропонувала Компартія України, спрямовані, в першу чергу, на захист реального сектора економіки і впровадження жорсткого державного та суспільного контролю над енергетичними і продовольчими ресурсами країни”.

Про це сьогодні у коментарі агентству Голос UA заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

За його словами, нині потрібно рятувати економіку, а не спекулятивний капітал, як це зараз роблять Президент разом з урядом та Нацбанком.

“Коли горить хата, гарний хазяїн намагається пожежу приборкати і врятувати всю хату, а поганий – рятує власну “заначку”, — додав лідер КПУ, коментуючи заяви про можливість націоналізації слабких банків та “Промінвестбанку”.

Петро Симоненко підкреслив, що Компартія виступає за створення потужної державної банківської системи, в тому числі і через націоналізацію банків. “Але, за його словами, щоб подолати нинішню кризу, не допустити гіперінфляції, обвалу економіки, росту безробіття і, як наслідок, соціального вибуху, треба починати з іншого. Починати треба з негайної націоналізації зібраного врожаю, бо півтора десятки зернотрейдерів за безцінь поскуповували його у селян".

Лідер комуністів переконаний також, що починати потрібно з націоналізації газових та нафтових свердловин, енергорозподільних мереж та підприємств гірничо-видобувної промисловості.

На думку Петра Симоненка, якщо не вжити таких радикальних заходів, ця криза стане для економіки України могильним каменем.

Читайте также по теме