ГолосUA
17:47 29/01/2010

Симоненко рекомендував Януковичу скасувати депутатську недоторканість

Лідер Блоку лівих та лівоцентристських сил Петро Симоненко рекомендував Віктору Януковичу скасувати депутатську недоторканість у випадку обрання президентом останнього.

Про це, зокрема, йдеться у Платформі практичних заходів від Блоку лівих та лівоцентристських сил, текст якої у своєму розпорядженні має ГолосUA.

«Ми, представники партій, що ввійшли до Блоку лівих та лівоцентристських сил: КПУ, «Справедливість», Союз лівих сил, СДПУ(о), пропонуємо кандидату на посаду Президента України наступні заходи щодо проведення антикризової політики», — сказано в документі.

Ліві сили порадили скасувати «недоторканість депутатів, суддів, державних чиновників усіх рівнів», а також відпрацювати систему «відсторонення від влади посадовців високого рівня, які скомпрометували себе».

Серед інших пунктів Платформи також «відмова від грошової застави при балотуванні громадян на виборні державні посади всіх рівнів, оскільки така застава є фактичним майновим цензом і порушує принцип рівності громадян».

Нагадаємо, сьогодні відбулося підписання угоди про співпрацю між кандидатом на посаду Президента України Віктором Януковичем та Блоком лівих та лівоцентристських сил.

«Ліві» сили запропонували «Платформу практичних заходів», котра містить пропозиції майбутньому кандидату у президенти. Саме на цій платформі і базувалися переговори між ними та кандидатом Віктором Януковичем.

 

Читайте также по теме