ГолосUA
10:50 19/05/2010

Симоненко вважає ганьбою те, що українська влада й досі не змогла найти коштів на добудову крейсеру “Україна”

Лідер КПУ Петро Симоненко вважає ганьбою те, що українська влада й досі не змогла найти коштів на добудову крейсеру “Україна”.

Про це повідомили в прес-службі КПУ.

П. Симоненко наголосив, що замість того, щоб завантажувати наші верфі замовленнями та створювати нові робочі місця, влада через тотальну приватизацію розбазарює потужні підприємства, в тому числі і суднобудівні, а нові власники, вступаючи у змову з транснаціональними компаніями, штучно доводять їх до банкрутства, ріжуть на металобрухт, кладуть сотні мільйонів “швидких” доларів у свої кишені, натомість, залишаючи тисячі людей без роботи, знекровлюючи місцеві бюджети.

“Навіть, якщо б уряд і знайшов кошти на добудову крейсера “Україна”, то держава не змогла б його утримувати, бо немає у державному бюджеті грошей, а того що виділяється на армію і оборонну промисловість вистачає хіба що на харчування солдатів та утримання кількох “потєшних” підрозділів, які беруть участь у міжнародних маневрах та навчаннях”, — зазначив лідер комуністів.

Саме тому, переконаний П. Симоненко, домовленості про співпрацю та кооперацію з Росією у стратегічних галузях, а також розширення співробітництва між Чорноморським флотом Росії та нашими Військово-морськими силами, в першу чергу, вигідно Україні, вигідно нашим громадянам.

“Це стосується і домовленостей про подовження терміну перебування ЧФ РФ у Севастополі. На жаль, але Україна самостійно неспроможна захистити свої морські кордони, тому об”єднання зусиль двох країн буде сприяти посиленню безпеки і миру у Чорноморському регіоні”, — впевнений Петро Симоненко.

П. Симоненко також нагадав, що Компартія була першою політичною силою, яка виступила з ініціативою створення нової системи колективної безпеки в Європі за участю України, як ініціатора, Росії та без США і НАТО.

“Ми ще кілька років тому запропонували, щоб Україна розпочала процес переговорів про створення нової системи колективної безпеки, яка б базувалася на принципах позаблоковості. Причому, розпочати розбудову такої системи ми вважали за доцільне саме з об’єднання зусиль України та Росії на Чорному морі, створивши спільні військово-морські сили під об’єднаним командуванням”, — нагадав лідер КПУ.

П.Симоненко висловив сподівання, що за попередніми домовленостями між президентами України і Росії про тісну і взаємовигідну співпрацю наших країн, як стратегічних партнерів, зокрема, і у військовій сфері, розпочнуться практичні кроки по їх реалізації.

“Але, попри позитивні результати та суттєві зрушення на краще в українсько-російських відносинах, ми повинні чітко розуміти: за нас ніхто нічого не зробить. Якщо Україна хоче бути рівноправним і бажаним партнером на світовій арені, ми, в першу чергу, самі повинні визначитися з напрямками розвитку. Визначитися на основі прийняття закону про основні засади внутрішньої та зовнішньої політики (відповідний проект закону комуністи давно зареєстрували у Верховній Раді і саме цей проект є таким, який найбільше відповідає інтересам наших людей і держави — ред.), на основі результатів Всеукраїнських референдумів з питань щодо відмови від інтеграції в НАТО та конституційного закріплення України, як нейтральної держави”, — заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко. />  

Читайте также по теме