ГолосUA
11:18 20/04/2010

Симоненко вважає, що освіта в Україні повинна бути безкоштовною

Освіта в Україні має бути повністю безкоштовною.

Таку думку виловив лідер Компартії України Петро Симоненко на зустрічі зі студентами Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Шевченка, повідомила прес-служба політичної сили.

“Сьогодні треба повністю профінансувати освіту. Молода людина не повинна залежати від того, скільки грошей мають її батьки. …Ми все робимо, щоб ліквідувати дисбаланси і несправедливість відносно долі кожного, хто тут присутній чи поки що знаходиться за межами цього чудового навчального закладу”, — сказав лідер комуністів.

За словами Петра Симоненка, освіта повинна бути під постійним державним контролем. Крім того, додав лідер КПУ, “освіта повинна бути повністю безкоштовною, щоб всі мали право і можливість її отримати”. “Ні в якому разі ніхто не повинен платити. Завжди ставлять питання: звідки брати гроші? Ми знаємо звідки брати гроші та як наводити порядок”, — заявив Петро Симоненко, підкресливши необхідність посилення боротьби з тіньовою економікою та корупцією.

“Беручи участь у коаліції, я запропонував нашого товариша по фракції на посаду голови митного комітету. Я завжди казав, що через митницю проходять десятки мільярдів гривень, за рік одна тільки митниця може забезпечити в повному обсязі фінансування всієї освіти України. І вже зараз митний комітет, який очолює комуніст, дає надходження у Державний бюджет більше, ніж податкова адміністрація всієї України”, — повідомив Петро Симоненко.

 

Читайте также по теме