ГолосUA
14:03 10/01/2009

Симоненко за створення нової комісії для проведення газових переговорів

Лідер фракції комуністів Петро Симоненко вважає, що в результаті провалу газових переговорів необхідно створити нову фахову спеціальну комісію, до якої мають увійти представники Верховної Ради та Кабміну для напрацювання нового пакету пропозицій. Про це він повідомив сьогодні в ефірі телеканалу «Рада», — передає кореспондент Голос.UA.

«У цій комісії лише потрібно виключити  присутність людей крупного капіталу, які зазвичай прагнуть долучитися до таких переговорів», — наголосив Петро Симоненко.
 
За словами лідера фракції КПУ, така комісія має сформувати пакет пропозицій, який буде грунтуватися «не на вказівках Ющенка, тобто його особистих інтересах», а виходити з потреб держави Україна.
 
«Треба враховувати, що сьогодні зупиняється українська промисловість, зокрема, Донбасу, яка складає п»яту частину ВВП України, згортають виробництво хімкомбінати, у скрутному становищі перебуває автовиробництво», — наголосив Петро Симоненко.  
А тому, як зауважив лідер комуністів, треба напрацювати такий пакет пропозицій, який би дозволив знизити ціни на газ для України і підписати прямі контракти без посередницьких структур.  

Читайте также по теме