ГолосUA
18:31 19/07/2010

Симоненко закликає поставити “крапку” в питанні політичної реформи (ГОЛОС)

Звернення до КС, яке має перевірити на відповідність Конституції Закон України «Про внесення змін до Конституції України» є необхідним аби поставити правову ”крапку” для всіх, хто нині опротестовує проведення політичної реформи.

ГОЛОС

Про це сказав лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко в ефірі програми “Час” на 5 каналі.

“Я, як і мої колеги по фракції, свідомо поставили підпис під зверненням до Конституційного суду, виходячи з того, що треба поставити крапку як у звинуваченнях так і у припущеннях різних політичних сил, які намагаються поставити під сумнів необхідність проведення політичної реформи в державі”, — сказав він.

Політик також наголосив, що сьогодні намагаються “роздмухувати” цю тему ті, хто свого часу голосував за реформу.

“Голосувала за проведення цієї політичної реформи і “Наша Україна” і саме вони тривалий час спілкувалися про те, як продовжити на рік повноваження Ющенка та Кучми… А сьогодні вони ставлять під сумнів цю реформу”, — зазначив Петро Симоненко.

У зв’язку з цим лідер КПУ наголосив, що говорячи про необхідність продовження політичної реформи, аби розширити повноваження органів місцевого самоврядування, зробити їх рівними з центральною владою, підсилити роль територіальних громад — необхідно поставити крапку у суперечках та непорозуміння. “Саме тому ми і поставили підпис під зверненням до КС. Це потрібно для того, щоб далі рухатися вперед”, — пояснив він.

Нагадаємо, до Конституційного Суду 14 липня скеровано подання за підписом 252 народних депутатів, у якому просять КС перевірити на відповідність Конституції Закон України «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року. /> При цьому раніше народні депутати скасували норму законопроекту про всеукраїнський референдум, що дозволяла відмовитися від політреформи і повернутися до Основного закону редакції 1996 року.
 

Читайте также по теме