ГолосUA
08:18 17/08/2010

Символ Брюсселя вкотре вдягне вишиванку на День Незалежності України

24 серпня 2010 року столиця Європейського Союзу Брюссель відзначить День Незалежності України, одягнувши свій символ «Manneken Pis» («Хлопчик, що пісяє») в український стрий.

Про це повідомив Президент Європейської асоціації україців, організатор свята у Брюселі Олексій Толкачев на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Вже кілька років поспіль святкування Дня Незалежності України у Брюселі є потужним заходом популяризації України та формування її позитивного іміджу. Цього року організатори зробили акцент на туристичному потенціалі України, залучишвши до святкування у Брюсселі якомога більшу кількість як тамтешніх мешканців, так і туристів», — сказав він.

О. Толкачев нагадав, що почесна традиція одягання «Manneken Pis» налічує вже більше трьох століть. Однак українці долучилися до неї лише у 2007 році завдяки Європейській асоціації українців. «Символу Брюселя був подарований український національний костюм, який є точною реконструкцією чоловічого вбрання XVII-XVIII століть козацької доби. З тих пір щороку на День Незалежності України ми одягаємо «Manneken Pis» у національний одяг», — сказав О. Толкачев.

За словами організатора цього року одягатиме брюссельського хлопчика у національне українське вбрання найсильніша людина планети Василь Вірастюк. «Після одягання відбудуться виступи брюссельських гуртів і також святкування у таверні навпроти символа», — додав організатор свята.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме