ГолосUA
11:59 17/08/2010

Символ Брюсселя знову одягне вишиванку на День Незалежності України (додано ГОЛОС)

24 серпня 2010 року столиця Європейського Союзу Брюссель відзначить День Незалежності України, одягнувши свій символ «Manneken Pis» («Хлопчик, що пісяє») в український стрий.

Про це повідомив Президент Європейської асоціації україців, організатор свята у Брюселі Олексій Толкачев на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

ГОЛОС

«Вже кілька років поспіль святкування Дня Незалежності України у Брюселі є потужним заходом популяризації України та формування її позитивного іміджу. Цього року організатори зробили акцент на туристичному потенціалі України, залучишвши до святкування у Брюсселі якомога більшу кількість як тамтешніх мешканців, так і туристів», — сказав він.

О. Толкачев нагадав, що почесна традиція одягання «Manneken Pis» налічує вже більше трьох століть. Однак українці долучилися до неї лише у 2007 році завдяки Європейській асоціації українців. «Символу Брюселя був подарований український національний костюм, який є точною реконструкцією чоловічого вбрання XVII-XVIII століть козацької доби. З тих пір щороку на День Незалежності України ми одягаємо «Manneken Pis» у національний одяг», — сказав О. Толкачев.

За словами організатора цього року одягатиме брюссельського хлопчика у національне українське вбрання найсильніша людина планети Василь Вірастюк. «Після одягання відбудуться виступи брюссельських гуртів і також святкування у таверні навпроти символа», — додав організатор свята.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме