ГолосUA
05:40 20/07/2009

Ситуація на захопленому сомалійськими піратами німецькому контейнеровозі з українцями на борту стає критичною

Ситуація на захопленому сомалійськими піратами понад три місяці тому німецькому контейнеровозі Hansa Stavanger серйозно загострилася.

Пірати звезли на берег трьох німців і одного росіянина з числа екіпажа судна, і вони знаходяться зараз вглибині території Сомалі, повідомляє телеканал «1+1» /> .

Морякам захопленого судна пірати влаштовували імітацію розправ, над ними всіляко знущалися і морили голодом. Практично всі члени команди серйозно хворі і знаходяться на межі нервового зриву. Всі експерти сходяться на думці, що ситуація на Hansa Stavanger більше ніж критична. Переговори між гамбурзькою судноплавною компанією і непередбачуваними піратами, які перебувають під впливом наркотиків, йдуть дуже важко. Вже неодноразово сторони були близькі до укладення угоди про викуп в розмірі 2 або 3 млн доларів, проте потім все провалювалося.

Контейнеровоз Hansa Stavanger, що виходив з Об’єднаних Арабських Еміратів до Кенії, було захоплено 4 квітня ц.р. в 720 км біля узбережжя Сомалі. Його екіпаж складається з 24 осіб, двоє з яких є громадянами України, троє — Росії, п’ятеро — Німеччині.

Нагадаємо, 18 липня поступила інформація, що пірати звільнили контейнеровоз Hansa Stavanger. Однак згодом виявилося, що пірати відпустили інше німецьке судно – Victoria, захоплене ними на початку травня.

Читайте также по теме