ГолосUA
19:55 30/12/2009

Ситуація з відновленням електропостачання до приватних будинків столиці досі складна

Ситуація з підключенням до електропостачання будинків приватного сектору столиці залишається складною, оскільки більшість з них живляться від повітряних ліній 0,4 кВ.

Про це повідомила прес-служба «Київенерго»

Додатковим несприятливим фактором у компанії назвали те, що покращення погодних умов у найближчі дні не передбачається. Найбільше пошкоджень зазнали електромережі Дарницького, Дніпровського та Голосіївського районів столиці.

«Робота виїзних бригад у приватному секторі ускладнюється також тим, що велика кількість доріг занесена снігом, що перешкоджає під’їзду до місць пошкоджень спеціальної техніки. Також згідно з вимогами техніки безпеки роботи на повітряних електричних лініях можуть проводитись лише в світлий час доби, що обмежує термін їх проведення. Натомість на інших об’єктах, де це дозволяється правилами безпеки, роботи ведуться цілодобово», — йдеться у повідомленні «Київенерго».

Незважаючи на велику кількість обривів електродротів, ремонтні служби «Київенерго» оперативно відновлюють електропостачання споживачів. Максимально залучаються наявні трудові та технічні ресурси. Всі фахівці, в тому числі і диспетчери, працюють в посиленому режимі. До районів з найбільшою кількістю пошкоджень компанія додатково направила бригади з інших районів «Кабельних мереж «Київенерго».

Станом на 17:00 30 грудня в роботі знаходилися 253 заявки від абонентів (майже всі пов’язані з з пошкодженням ПЛ 0,4 кВ), проте кількість звернень збільшується й надалі. Лише з 8 до 16 години інформаційно-довідкова служба «1588» «Київенерго» прийняла 109 заявок, з них 85 припадає на обриви дротів електромережі. Наразі вони знеструмлені бригадами «Київенерго», які проводять подальші відновлювально-ремонтні роботи.

 

Читайте также по теме