ГолосUA
14:40 14/07/2010

Ситуацію в харчовій промисловості вдалося стабілізувати — віце-прем’єр-міністр

Із початку року спостерігається зростання виробництва в харчовій промисловості та зниження цін на основні продукти харчування.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Віктор Слаута на засіданні координаційної ради з питань аграрної політики при Кабміні, передав кореспондент ГолосUA.

“За п’ять місяців поточного року у порівнянні з відповідним періодом минулого року зросло виробництво таких найважливіших видів харчової продукції, як свинина морожена — на 30,7%, свинина свіжа чи охолоджена — на 23%, яловичина морожена — на 18,3%, олія соняшникова — на 10,3%, масло вершкове — на 5,7%”, — зазначив В. Слаута.

В цілому ж, за його словами, виробництво харчових продуктів у травні поточного року в порівнянні з попереднім місяцем зросло на 3,8%, крім того вдалося зупинити зростання цін на внутрішньому ринку продовольчих товарів.

“Станом на 10 липня роздрібні ціни на яловичину на продовольчих ринках у порівнянні з початком року знизилися на 3,2%, свинину — на 5,4%, сало — на 21%, яйця — майже на 42%”, — зазначив віце-прем’єр-міністр.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме