ГолосUA
17:04 18/08/2010

Сівкович отримав ліста від міжнародної організації про стан свободи слова в Україні

В організації «Transparency International» стурбовані останніми подіями, щодо виділення частот на мовлення приватним телеканалам «ТВі» та «5 канал».

Про це заявив регіональний директор по Європі і Центральній Азії організації Міклош Маршалл в листі до віце-прем’єра з питань безпеки Володимира Сівковича.

М. Маршалл нагадав, що під час зустрічі 20 травня в Києві у нього з В. Сівковичем була гарна розмова про важливість боротьби з корупцією. «Ви заспокоїли мене, що ваш уряд зобов’язується активізувати свою боротьбу проти корупції», — нагадав експерт.

В листі він зазначає, що «вільні засоби масової інформації є однією з найважливіших основ демократії і належного управління, а також боротьби з корупцією». «Не існує прозорості без вільних ЗМІ, і неможливо боротися з корупцією без прозорості. Незалежні і добре підготовлені сміливі журналісти є кращими союзниками в притягненні всіх нас до відповідальності», — сказав М. Маршалл.

Представник організації «Transparency International» зазначив, що його «змушує ще більше хвилюватися очевидний конфлікт інтересів між службою на високому рівні в уряді і приватним володінням засобами масової інформації в цій історії». «Такий конфлікт інтересів може в кінці кінців підірвати довіру будь-яких рішень регулюючого органу», — зауважив він.

М. Маршалл сподівається, що слухання у справі щодо розподілу ліцензій «TВi» та «5 каналу» відбудеться відкрито для громадськості і що уряд «зробить все, щоб процес розподілу ліцензій був прозорим, справедливим і вільним від будь-якого політичного тиску».

За матеріалами: Українська правда />  

Читайте также по теме