ГолосUA
10:52 07/05/2009

Сивульський: Кошти на енергозбереження використовують не за призначенням

Контрольно-ревізійне управління констатувало нецільове використання державних коштів, які були виділені на енергозбереження.

Про це повідомив голова Головного контрольно-ревізійного Управління України Микола Сивульський, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, за рахунок коштів субвенції, протягом 2007-2008 років було профінансовано понад 3 тис. об’єктів на суму 1,3 млрд. грн. Проте, не всі ці кошти використовувались за призначенням. Зокрема, в результаті прийняття неефективних рішень місцевою владою, понад 60 млн. грн., спрямованих на розвиток енергозбереження, не дали позитивного результату.

Зокрема, в 2007 році Київська міська державна адміністрація виділила 7,8 млн. грн. на закупівлю засобів обліку гарячої води. Проте, через ненадходження коштів на їхній монтаж, на 1 травня 2009 року ці лічильники так і не були встановлені.

Крім того, Управлінням капітального виробництва Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради, було використано 6,6 млн. грн. на придбання обладнання для десяти котелень, проте на сьогодні жодна з них не була введена в експлуатацію.

Крім того, за словами М. Сивульського, понад 25 млн. грн. субвенції витрачено незаконно та не за цільовим призначенням. Найбільше фактів незаконного використання цих коштів виявили в АР Крим, а також, у Дніпропетровській, Запорізькій та Луганській областях.

К. Каплюк

 

Читайте также по теме