ГолосUA
07:27 20/08/2010

Скасування політреформи 2004 року може призвести до нових виборів в усі державні органи влади — Ставнійчук

Визнання Конституційним судом України закону №2222 таким, що не відповідає закону, може призвести до нелегітимності усіх органів державної влади.

Про це заявила заслужений юрист України Марина Ставнійчук в ефірі «5 каналу».

«Є ще такий варіант розвитку подій – дострокові парламентські вибори, дострокове переобрання уряду, і можливі інші вибори держави за наслідками скасування тексту Конституції України за яким, власне, обирались всі теперішні органи влади, у тому числі і колегіальні, і одноосібні», — наголосила вона.

За словами М. Ставнійчук закон №2222 після 2006 року став тілом Конституції і не може бути визнаний нелегітимним у КСУ.

«Мені би дуже хотілося, щоби Президента його юристи інформували повно і всебічно, в тому числі і в питанні конституційно-правових ризиків у зв’язку із розвитком таких подій у державі», — підкреслила вона.

При цьому екс-заступник голови секретаріату Президента Віктора Ющенка наголосила, що плутанина у зв’язку з тлумаченням конституційної реформи 2004 року вже є настільки величезною, «що абсолютно чіткого, однозначного, кваліфікованого, бездоганного рішення Конституційного Суду з цього приводу ні по формі, ні по змісту мати не можна».

Нагадаємо, що за даними видання «Дзеркало тижня» рішення КСУ щодо скасування політичної реформи 2004 року, яка суттєво звузила повноваження Президента, може з’явитися вже у першій декаді жовтня 2010 року.

А. Береза />  

Читайте также по теме