ГолосUA
11:29 06/03/2009

Скасування виборів до Тернопільської облради було розмінено на зняття Огризка – Чижмарь

Скасування виборів до Тернопільської облради було розмінено на зняття з посади міністра закордонних справ Володимира Огризка.

Про це сьогодні під час прес-конференції у Києві повідомив Голова Тернопільської обласної Державної Адміністрації Юрій Чижмарь

За його словами, Партія Регіонів мала свій інтерес у звільненні В.Огризка, а Блок Юлії Тимошенко був зацікавлений у припиненні виборів до Тернопільської обласної ради.

Ю.Чижмарь наполягає на домовленості між двома фракціями, адже, нагадує він, ще зранку 2 березня народний депутат від ПР Ганна Герман, озвучуючи позицію партії, наголосила на тому, що вибори мають відбутись і ПР домагається того, щоб народ мав право обирати. Та вже за декілька годин позиція Партії регіонів була радикально змінена, тож, на думку голови Тернопільської ОДА, був знайдений компроміс.

“Для БЮТ вибори у Тернопільській області означає втрата влади, а для ПР – це помста за посла РФ”, — зазначив він.

«Мені дуже неприємно усвідомлювати ситуацію, що кожен чиновник може постраждати за те, що він захищає Україну на міжнародному рівні. Той же Огризко, у відповідності до своїх повноважень, сказав послу Росії про неадекватність поведінки, щодо Віденської конвенції, то руками українських депутатів Російська Федерація розправилась із українським міністром» — наголосив він.

 

Читайте также по теме