ГолосUA
12:15 27/01/2010

Скасування вимоги кворуму на виборчих дільницях убезпечить вибори від зриву — КВУ

Скасування обов’язкової присутності на виборчих дільницях двох третин її членів, зможе уберегти виборчий процес від зриву.

Таку думку висловив голова Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції у столиці, передав кореспондент ГолосUA.

«Скасування 4 частини 28 статті про вибори, де йдеться, що комісія може працювати лише за присутності двох третин від її складу, воно убезпечить вибори. Хоча б два чоловіки прийдуть — і вони зможуть організувати вибори», — наголосив О. Черненко.

За словами голови КВУ, організація вже бачила ситуацію, коли за відсутності кворуму, а саме, представників кандидата Віктора Януковича та «його технічних кандидатів», ледь не призвело до визнання результатів виборів у Білоцерківському районі недійсними.

Голова КВУ зазначив, що скасування цієї норми убезпечить вибори від зриву, хоча і порушить принципи колегіальності. Також він додав: «Мені незрозуміло, чому Партія регіонів спочатку використовує такі технології, а потім голосує за їх скасування», — сказав О. Черненко.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме