ГолосUA
09:14 19/09/2010

Скипальський: в Україні майже знищені документи про співпрацю громадян зі спецслужбами СРСР

Колишній заступник голови Служби безпеки України Олександр Скипальський заявив, що виступає проти люстрації в Україні.

Про це він заявив в ефірі "Радіо Свобода".

«Особисто я вважаю, як професіонал, саме з позиції своєї професійної – я противник люстрації… Було б простіше сказати: так, люстрація! Але я знаю, що це недопрацювання, це недолік діючого керівництва Служби безпеки, яка повинна була зробити цю люстрацію професійно, незримо, щоб не травмувати. Тому що я приведу вам страшну цифру періоду Радянського Союзу 1988 року. Стосується однієї з західних областей. Чоловіче населення від 18 до 60 років, кожний четвертий мав відношення до спецслужби… Якби я мав реальну владу, я би зробив цю люстрацію незримо, яка б не потрясла», – сказав генерал.

За його словами, нині проведення люстрації є майже неможливим, оскільки в Україні практично відсутні документи про співпрацю громадян зі спецслужбами СРСР.

«Наші так звані, переодягнені українські патріоти, в тому числі й в СБУ, знищили все. Ви б зараз якби й хотіли і ухвалили рішення парламенту провести люстрацію, то за однієї можливості: якщо б на колінах приповзли до Москви і попросили дати матеріали. Вони їх мають, бо в Україні цих матеріалів немає», — заявив О.Скипальський.

 

 

Читайте также по теме