ГолосUA
08:12 26/09/2010

Складено рейтинг найбільш скандальних боржників України

Рейтинг 25 найбільш скандальних боржників країни очолив президент і співвласник ВАТ «Азовмаш», нардеп від Партії регіонів Олександр Савчук із заборгованістю у 550 мільйонів.

Відповідний рейтинг склало видання “Дзеркало тижня”.

Позиція боржника в рейтингу розраховувалася за чотирма основними параметрами: громадському статусу боржника, обсягом пред’явлених боржнику претензій, оцінці стану боржника, а також публічності і ринкових позиціях бізнесу боржника.

Друге місце між собою розділили екс-гендиректор і співвласник НК «Альфа-нафта», президент Союзу вірмен України Айк Памбухчян; колишній фінансовий директор і співвласник НК «Альфа-нафта» Жірайр Чіркінян, бенефіціарії групи «АРЧ» Віталій Григорянц і Валерій Габріелян (заборгованість 695 мільйонів доларів).

Третє місце рейтингу посів член політвиконкому Народної партії Ігор Єремєєв (заборгованість — 176 мільйонів доларів).

Далі слідує власник Group DF, співвласник «Росукренерго», один з головних спонсорів Партії регіонів Дмитро Фірташ (354 мільйонів доларів), і власники групи «Приват» — Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов і Олексій Мартинов (21 мільйон доларів).

Нагадаємо, обсяги тільки офіційно зафіксованих статистикою Національного банку прострочених кредитів, за опублікованими на нинішньому тижні серпневим даними, вже перевищили 85 мільярдів гривень, збільшившись з початку 2009-го майже в п’ять разів.

 

Читайте также по теме