ГолосUA
13:11 11/06/2010

Скорочення Чорноморського флоту – величезна помилка міністра оборони РФ – екс-командуючий ЧФ (ГОЛОС)

Рішення про скорочення Чорноморського флоту Росії є «найглибшою помилкою» міністра оборони РФ Анатолія Сердюкова. /> ГОЛОС

Таку думку в інтерв’ю кореспондентові ГолосUA висловив колишній командуючий Чорноморським флотом, депутат Держдуми РФ адмірал Володимир Комоєдов.

На його думку, Росія має зберегти кількість особистого складу флоту та військових кораблів на максимально припустимому рівні згідно із домовленостями між Україною та Росією. А саме – 100 кораблів та 25 тисяч військовослужбовців.

«Рішення про скорочення Чорноморського флоту має шкідливий характер, — переконаний Комоєдов. – Скорочення неможливе у будь-який частині – починаючи від ансамблю та бібліотеки та закінчуючи мічманом на кораблі. Є домовленість між двома державами, й вона має бути свято виконана». За словами адмірала, рішення Сердюкова вкрай негативно сприйняте на Чорноморському флоті, й тепер «про міністра оборони без мату зараз ніхто не говорить».  

Як повідомляв ГолосUA, виступаючи у Раді Федерації РФ, міністр оборони Росії Анатолій Сердюков повідомив про намір скоротити склад Чорноморського флоту. Скільки саме військовослужбовців планується скоротити, наразі невідомо. За словами міністра, кількість особистого складу ЧФ «не перевищуватиме 24 тисячі чоловік».

Д. Кляхін
 

Читайте также по теме