ГолосUA
15:48 07/12/2008

Скоєно напад на вантажний термінал НАТО

У Пакистані скоєно напад на транспортний вантажний термінал НАТО, де знаходилась військова техніка, призначена для відправки до Афганістану. Про це повідомило Бі-Бі-СІ.

Внаслідок нападу, скоєного недалеко від міста Пешавар, що знаходиться на північному заході країни, знищено близько 100 вантажних автомобілів, убитий один з охоронців терміналу. 

За даними пакистанської поліції, близько 250 бойовиків напали на термінал, застосувавши ручні гранати і міномети. Як повідомлялось, деякі із спалених вантажівок перевозили в Афганістан армійські всюдиходи підвищеної прохідності.

Спостерігачі відзначають, що це найзухваліший напад на структури, що забезпечують доставку війської техніки і припасів в Афганістан. Військовий термінал НАТО розташований недалеко від Хайберського перевалу, по якому щодня із Пакистану в Афганістан доправляють вантажі. За деякими даними, кожного дня до Афганістану відправляється близько 350 вантажівок з приблизно 7 тис.тонн припасів і техніки. У листопаді бойовики спромоглися захопити колону із 12 автомобілів, які тримали курс по цьому маршруту.

 

Читайте также по теме