ГолосUA
07:36 17/12/2008

«Славутич» призупинить виробництво, а «Оболонь» скоротить персонал

«Славутич Carlsberg Group» розглядає варіант повної зупинки виробництва на київському заводі.

Про це повідомив «Комерсант-Україна» з посиланням на гендиректора підприємства Петра Чернишова.

За його словами, обсяги виробництва підприємства будуть перерозподілені на запорізький і львівський заводи. Таке рішення розглядається у зв’язку з підвищенням київською міською владою тарифів на воду й водокористування, які виросли з 1 грудня 2008 року у три- чотири рази. «Враховуючи, що на виробництво одного літра пива завод витрачає 2,9 літра води, наші витрати виростуть приблизно на 500 тис. грн. на місяць», — сказав Петро Чернишов. Крім того, за його словами, будуть розглядатися різні варіанти економії, у тому числі скорочення графіка роботи або перенос виробництва в несезонні місяці на інші заводи компанії.

У прес-службі найбільшого за обсягами виробництва українського виробника пива ЗАТ «Оболонь» заявили, що рішення міської влади приведе до додаткових витрат компанії на суму 25 млн. грн. на рік. Сьогодні на підприємстві працює близько 3 тис. чоловік. «Враховуючи сезонність виробництва пива й безалкогольної продукції, підприємство передбачить скорочення персоналу на осінньо-зимовий період», — відзначають у прес-службі, підкреслюючи, що в цьому сезоні вже було скорочено більше, ніж у попередні роки.

Нагадаємо, «Славутич Carlsberg Group» належить до датської Carlsberg Group. Володіє 92% акцій ВАТ «Славутич» і 99,6% ВАТ «Львівська броварня». Основні ТМ: Tuborg, Carlsberg, Fоstеr’s, "Балтика", "Славутич", "Арсенал", "Львівське", "Хмільне", безалкогольні напої 7Up і Pepsi.

 

Читайте также по теме