ГолосUA
18:33 24/11/2009

Слідство у справі Лозинського зайшло у глухий кут

Начальника міліції Голованівського району, підозрюваного у гучній справі вбивства жителя Кіровоградського району Олійника, змушують відмовлятися від адвоката.

Про це адвокат Олександр Мартинович заявив на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, вперше це відбулося 4 липня, коли адвокатам Ковальського у Генеральній прокуратурі продемонструвала заяву, написану нібито звинуваченим, про відмову від послуг адвокатів, яких найняв лише два дні тому.

«Проте вже в другій половині дня 4 липня Ковальський, приймаючи участь у слідчих діях, заявив, що не відмовлявся від своїх адвокатів. Після того, як адвокатам вдалося зустрітися з клієнтом він розповів про те, які тортури застосовувались щодо нього для вибиття показів. Після того, 17 листопада Ковальський подав заяву про те, щоб я захищав його у справі, проте, коли 20 числа я приїхав до ГПУ, мені повідомили, що він відмовився від моїх послуг… Також він, за словами слідчих, відмовився від адвокатів, які провадили його справу попередні п’ять місяців. Що це? Дежавю чи метода ГПУ?», — відзначив адвокат.

Він наголосив, що взявся за цю справу через те, що для нього дуже важливо аби у «такій справі не постраждали невинні і була встановлена об’єктивна істина».

«Від самого початку розслідування кримінальної справи не було жодних доказів того, що Ковальський, Горбенко та Лозинський є винними у цьому злочині, адже протягом цього часу жодних доказів їхньої провини знайдено не було. Люди сидять під вартою вже п’ять місяців, однак жодних доказів слідством не виявлено. Документи по цій одноепізодній справі досі не передані до суду… Це може означати лише одне – доказів немає», — наголосив О. Мартиновський. Саме тому, на його думку, підозрюваних «катують та залякують».

Окрім цього, О. Мартиновський заявив, що через відсутність доказів у справі ГПУ вже втретє змінює слідчого у справі. Також адвокат висловив переконання, що на слідство у цій справі «тисне політична складова, яка унеможливлює чесне розслідування».

Нагадаємо, що народний депутат БЮТ Віктор Лозинський (позбавлений мандату вже після інциденту), начальник Голованівського РУ УМВС Михайло Ковальський та прокурор цього ж району Євген Горбенко є підозрюваними в умисному вбивстві жителя Кіровоградської області 55-річного Валерія Олійника, знайденого мертвим в полі біля селища міського типу Голованівськ у липні цього року. На його тілі було виявлено 9 вогнепальних поранень та декілька переломів нижніх кінцівок.

А. Береза

 

Читайте также по теме