ГолосUA
13:55 15/05/2010

Слово «політв’язень» має зникнути назавжди — Хорошковський

15 травня співробітники Служби безпеки України взяли участь у покладанні квітів до пам’ятного знаку жертвам політичних репресій у Києві. Звертаючись для колег, голова СБУ Валерій Хорошковський зазначив: «Ми повинні зробити все, аби це ніколи не повторилося, щоб саме слово «політв’язень» назавжди зникло з українського повсякдення». />  

Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Хорошковський також наголосив: «Гідне вшанування пам’яті всіх загиблих є, перш за все, історичним боргом і моральним обов’язком всіх свідомих громадян. Ми повинні спільними зусиллями забезпечити верховенство Закону і Справедливості, а визначальною метою має бути захист інтересів кожного громадянина. Нехай пам’ять про невинно загублені людські життя згуртує нині живих, додасть нам сили і мудрості для забезпечення безпеки та миру на рідній українській землі».

Архівісти і вчені Служби безпеки України спільно з Головною редакційною колегією з підготовки науково-документальної серії книг «Реабілітовані історією», Державною Міжвідомчою комісією у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій при Кабінеті Міністрів України, Українським інститутом національної пам’яті, науковими установами та громадськими організаціями повернули з небуття імена тисяч співвітчизників, які загинули у Казахстані, на Соловках та Колимі.

 

Читайте также по теме