ГолосUA
11:53 25/02/2009

Собівартість теплоенергії збільшиться на третину — «Київенерго»

АК «Київенерго» прогнозує, що собівартість теплової енергії підвищиться на 35% у зв’язку з підвищенням ціни на газ.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова правління АК «Київенерго» Едуард Соколовський, відповідаючи на питання про те, чи виростуть тарифи на тепло для населення.

За його словами, «Київенерго» подала відповідні розрахунки до державної комісії з питань ціноутворення. На її результати компанія очікує 6 березня. Потім результати будуть направлені на розгляд до КМДА.

Е.Соколовський також наголосив, що «Київенерго» забезпечена запасами мазуту, який на даний момент використовується для вироблення теплової енергії, до 10-12 березня. Ці запаси компанія постійно оновлює, проте керівник «Київенерго» відзначив, що існуючі запаси мазуту залежать від температури і подачі газу.

Голова правління «Київенерго» повідомив, що в березні компанія чекає, що пройдуть перші слухання з приводу стягнення заборгованості КМДА за різницю в тарифах на суму 916 млн грн. (без ПДВ).

Як відомо, «Київенерго» подала до суду на КМДА декілька позовів. «Судимося ми конкретно за суму недоотриманої компенсації – 916 млн. грн», — сказав Едуард Соколовський. Ця сума при обліку ПДВ і 3-процентної надбавки на рентабельність складає 1 млрд. 414 млн грн.

Він також відзначив, що в історії «Київенерго» факт відсудження грошей, які заборгувало місто, зустрічаються вперше. «Тому що ніколи не було такої великої проблеми такої ціни за газ і великої собівартості, і різниці між собівартістю тарифів. Ніколи не було такого, що місто в якийсь момент припиняло взагалі платити. Воно завжди трохи платило», — сказав Е.Соколовський.

 

Читайте также по теме