ГолосUA
07:53 01/12/2008

Сьогодні київські пільговики можуть придбати проїздні за півціни

Відсьогодні проїзні можна буде купити за півціни.

Але лише пільговикам. Зокрема, це одинокі матері та сім’ї, що втратили годувальника — повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

З 1 грудня знижка поширюється на два види комунального транспорту на вибір, один з них — метрополітен. Щоб отримати проїзні, необхідно звернутися в управління соціального захисту свого району.

Співголова Блоку Леоніда Черновецького у Київраді Алла Шлапак заявила, що в кожному ЖЕКові буде спеціальний працівник соціального захисту, який також буде займатися цією процедурою.

Нагадаємо, минулого тижня Київська міська рада не підтримала проект рішення щодо зниження тарифів на проїзд у пасажирському транспорті до 1 грн. Однак відповідно до рішення Київради, кількість киян, які користуватимуться пільгами на проїзд у громадському транспорті, збільшується з 550 тис. до 700 тис. осіб. Зокрема, вперше буде надаватися право безкоштовного проїзду в метро всім без винятку київським пенсіонерам.

Також нагадаємо, що працівники міліції і СБУ їздитимуть у столичному транспорті безкоштовно.

Проїзд у громадському транспорті Києва подорожчав з початку листопада. Так, з 4 листопада одна поїздка в метро коштує 2 грн., в наземному транспорті — 1,5 грн., якщо купити талон заздалегідь у кіоску, і 2 грн. — у салоні транспорту. Водночас, вартість поїздки в 50 коп. збережеться тільки для річних проїзних на всі види транспорту.

 

Читайте также по теме