ГолосUA
17:03 19/11/2010

Сьогодні КСУ фактично дав можливість парламенту обрати собі дату виборів — Царьков

 

size="4">Конституційний суд дав можливість парламенту обрати собі дату виборів.

 

size="4">Таку думку в коментарі кореспонденту ГолосUA висловив голова
size="4"> підкомітету з питань податку на прибуток юридичних осіб та інших податків на доходи юридичних осіб,
size="4">депутат від КПУ
size="4"> Євген Царьков.

 

size="4">Конституційний суд себе підстрахував, він по великому рахунку дав парламенту право визначитись з датою виборів, що парламент сьогодні і зробив 305 голосами. Тобто, в нас є результати попередньої комісії, котру очолював А. Мартинюк, вони свідчать, що вже дата виборів парламенту відома — це жовтень 2012 року”, — запевнив депутат.

 

size="4">При цьому він зауважив, що “було видно зашкалювання політичної волі, оскільки, значна частина членів НУ-НС, і втому числі навіть, БЮТ проголосували за цю норму”.

 

size="4">На мій погляд, існує одна неузгодженість, саме на 2012 рік, що права всіх рівнів виборів оцінили в
size="4">п'ятірку
size="4">. І місцевим головам кинули, так би мовити, політичну кісточку. З іншої сторони, існує норма, яка свідчить про те, що вибори мають проводитись в один рік,і районні, і парламентські і в Криму, крім президентських. Так от питання стане, чи в 2012 році? Можливо парламенту запропонують піти й переобратись місцевим, оскільки, ми говоримо про черговість усіх виборів. Однак, тоді це не буде цікаво місцевим депутатам та сільським головам, оскільки, вони тільки приступили до виконання свої обов'язків й до 2012 пропрацюють лише 2,5 роки”,- пояснив він.

 

size="4">На думку політика, “існує також інший шлях, коли буде запропоновано додати до 2010 року 5 років і у 2015 році йти на вибори. Тоді Конституційному суду доведеться трактувати цю норму, аби парламент відтермінував свої повноваження до 2015 року”.

 

size="4">Нагадаємо, Верховна Рада України попередньо схвалила внесення змін до Конституції України.

Читайте также по теме