ГолосUA
07:01 18/09/2010

Сьогодні на Майдані урочисто закриють автопробіг «Санкт-Петербург — Київ»

У суботу 18 вересня на Майдані Незалежності у м. Київ відбудеться урочисте завершення Міжнародного автопробігу на відзначення 100-річчя першого автопробігу на приз Імператора Миколая ІІ.

Про це повідомила прес-служба Міністерства транспорту та зв’язку України.

Учасників автопробігу вітатимуть керівництво Міністерства транспорту та зв’язку України, Міністерства молоді, культури і спорту, Київської міської державної адміністрації та інші.

В автопробігу беруть участь ретро машини з колекції мера Москви Юрія Лужкова та українських колекціонерів. Серед учасників заходу з російської сторони − співаки Дмитро Маліков, Олексій Глизін, Павло Паскаль, гурт «Отпетые мошенники», актори Валдіс Пельш, Семен Стругачов, Анастасія Заворотнюк, Дмитро Дюжев та багато інших. Від України − скульптор Олег Пінчук, співак Віктор Павлік, учасниці конкурсу «Юрмала 2010» Ірина Скринник та Олена Слюсаренко, актори театру і кіно Олексій Зубков і Віталій Борисик та інші.

Довідка: Головною спортивною подією автомобільного сезону 1910 року у Росії був міжнародний автопробіг на Імператорський приз, що проходив 16-30 червня за маршрутом: Санкт-Петербург – Псков – Вітебськ – Могильов – Київ – Гомель – Рославль – Москва – Твер – Новгород – Санкт-Петербург на дистанцію 3000 верств (3200 км). Іноземці називали ці змагання «La Coupe du Tzar» – «Кубок Царя».

Після того у Санкт-Петербурзі на Шпалерній, у будинку 15 були оголошенні результати та нагороджені призери. «Кубок Царя» отримав німецький екіпаж Віллі Пегі, котрий на «Мерседесі» пройшов всю дистанцію без штрафних балів і в додаткових швидкісних змаганнях показав найкращий час.

 

Читайте также по теме