ГолосUA
08:01 02/12/2010

Сьогодні парламент спробує подолати два вето Президента

 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин відкрив ранкове засідання парламенту. У залі зареєструвалося 421 народний депутат.

/>  

Парламент сьогодні, зокрема, спробує подолати два вето Президента та розглянути питання щодо звільнення суддів. Про це йдеться в порядку денному.


 

Окрім того, народні депутати розглянуть у другому читанні законопроект №4179 про заборону застосування амністії до осіб, кримінальні справи яких перебувають у стадії розслідування органами дізнання, досудового слідства або в судовому провадженні, але ще не розглянуті судом.


 

Першими питаннями парламент розгляне проекти постанов, якими пропонується провести парламентські слухання про стан і завдання подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, про законодавче забезпечення і дотримання прав дитини, а також про перспективи розвитку відносин із Росією і Європейським Союзом.


 

Також заплановано розгляд 32 законопроектів у другому читанні.


 

Зокрема, Рада розгляне законопроекти про створення ради ринкового нагляду при Міністерстві економіки, про посилення відповідальності за втручання в діяльність залізничного транспорту, про введення кримінальної відповідальності за навмисне ушкодження об'єктів житлово-комунального господарства, про визначення відповідальності суб'єктів електроенергетики за неякісне електропостачання споживачів.


 

Крім того, будуть розглянуті законопроекти про передачу права розгляду справ про соціальні виплати і пільги від загальних судів адміністративним судам, а також про обов'язок органів міліції здійснювати контроль за дотриманням законодавства про заборону грального бізнесу.


 

О 12:30 заплановано розгляд обрання і звільнення суддів.


 

Також Рада розгляне 2 вето Президента Віктора Януковича до законів про врегулювання видобутку бурштину в Україні, а також про визначення правових і організаційних основ здійснення прискореного перегляду регуляторних актів, прийнятих органами і посадовими особами місцевого самоврядування.


 

Водночас народні обранці спробують внести до порядку денного п

face="Times New Roman">
size="3">роект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (щодо погашення заборгованості за субкредитами, наданими енергогенеруючим компаніям), п
face="Times New Roman">
size="3">роект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (щодо зменшення обсягу збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну та теплову енергію),
face="Times New Roman">
size="3">п
face="Times New Roman">
size="3">роект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (щодо надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію).

Читайте также по теме