ГолосUA
07:59 04/11/2010

Сьогодні під парламентом підприємці страйкуватимуть проти Податкового кодексу

 

size="4">Сьогодні біля Верховної Ради має розпочатися безстрокова акція підприємців України з протестом проти ухвалення нового Податкового кодексу. 

size="4">4 листопада Верховна Рада мала розглядати проект Податкового кодексу в другому читанні. Але через 4 тисячі поправок до нього голосування перенесене на 16 листопада. Однак, підприємницькі організації вирішили все одно відрядити до Києва учасників акції. Пікет же вирішили зробити на дводенним, а безстроковим. 

size="4">Представники малого та середнього бізнесу зазначили, що спрощена система оподаткування в редакції нового Податкового кодексу призведе до колапсу економіки вже з 1 січня. Таку позицію описав керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександр Данилюк. 

size="4">Він упевнений, що дискусія навколо скасування чи зменшення податку на прибуток не має жодного стосунку до малого та середнього бізнесу, бо цей сектор економіки прибутків вже не має. «Більшість підприємців і підприємств в Україні працюють не на прибуток, а просто, аби людям зарплату виплачувати. Тобто, вони реально перебувають в стадії виживання», — зауважив Данилюк. 

 

size="4">Він також додав, що підприємці ще мали сподівання змінити ситуацію через участь у місцевих виборах. Але тепер налаштовані або змусити уряд дослухається до їхніх вимог, або висунути політичні вимоги відставки уряду та позачергових парламентських і президентських виборів.

 

size="4">За матеріалами: Німецька хвиля

Читайте также по теме