ГолосUA
14:01 23/11/2009

Соколовський: Тимошенко на переговорах з Путіним виконала лише частину директив Ющенка

Український прем’єр Юлія Тимошенко на переговорах з Володимиром Путіним виконала лише частину директив Віктора Ющенка, заявили у Секретаріаті президента.

"Безумовно, директиви на ці переговори президентом були дані, проте, з того, що нам відомо, підкреслюю, поки лише із засобів масової інформації, — виконана лише невелика частина цих директив", — сказав представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

Він не став уточнювати, які саме вказівки одержала Тимошенко від президента, але підкреслив, що виконана частина директив стосується лише застосування штрафних санкцій за недобір газу.

"Причому, хочу підкреслити, що досягнута усна домовленість, а де-юре питання так і не врегульоване", — зазначив Соколовський.

Тим часом вже у вівторок делегація "Нафтогазу" відправиться в Москву на переговори з "Газпромом", де компанії збираються підписати документи, що підтверджують відмову російської сторони застосовувати штрафні санкції за недобір Україною газу в 2009 році.

Нагадаємо, під час переговорів 19 листопада у Ялті прем’єр-міністри України і Росії домовилися, що Москва не стягуватиме штрафи з Києва за недобір газу. Водночас тарифи на транзит газу через територію України будуть підвищені на 60%, а "Нафтогаз" зможе скоротити обсяги закупівлі газу у 2010 році до необхідної Україні кількості.

За матеріалами: УНІАН />  

Читайте также по теме