ГолосUA
14:21 26/02/2010

Сомалійські пірати тепер беруть полонених і на суші

Сомалійські пірати перенесли свій промисел на сушу і захопили п’ять вантажівок з водіями, котрі розвозили вантажі Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Вантажівки були захоплені ввечері 25 лютого, коли після доставки вантажу автоколона поверталася з Галькайо в самопроголошеної державного утворення Пунтленд на північному сході Сомалі в берберів — головний порт іншої самопроголошеної держави Сомаліленд.

"Пірати захопили п’ять вантажівок, на борту яких знаходилися дев’ять людей і відвезли їх на свою базу в Гарааді. Вони вимагають звільнення своїх спільників, котрі були заарештовані нещодавно в Сомаліленд службою безпеки", — повідомив представник служби безпеки в Галькайо Абдуллахі Мохамед.

Представник піратів також підтвердив, що заручники будуть відпущені, щойно звільнять їх товаришів.

"Ми тут в Гарааді звертаємося із заручниками добре. Ми хочемо, щоб наші друзі в Сомаліленд були звільнені. Ми більше нічого не потребуємо", — заявив пірат Абді Джамаль.

У Галькайо вже скупчилося кілька десятків вантажівок, що доставляють продовольчу допомогу ООН. Водії не хочуть повертатися, поки місцева влада не забезпечить їм озброєний конвой.

За матеріалами “РИА Новости”.

 

Читайте также по теме