ГолосUA
10:21 13/07/2009

Сорос пообіцяв Україні $20 млн. на гуманітарні програми

Україна може отримати понад $20 млн на підтримку гуманітарних програм в країні впродовж 2009-2011 років від Інституту Відкритого Суспільства (Нью-Йорк — Будапешт), який заснований американським фінансистом Джорджом Соросом.

Про це на прес-конференції повідомив Євген Бистрицький — виконавчий директор Міжнародного фонду “Відродження”, що входить до мережі Інституту Відкритого Суспільства.

“Розподіл цих коштів відбуватиметься у межах новоствореної антикризової гуманітарної програми, до якої наш фонд залучатиме всіх зацікавлених благодійників і бізнесові та державні структури. Україна може отримати навіть понад $20 млн, але лише за умови якісних пропозицій до Інституту Відкритого Суспільства. Пропозиції мають бути затверджені Міжнародною радою Надзвичайної гуманітарної програми”, — сказав директор фонду.

За словами Є. Бистрицького, фонд “Відродження” вже отримав $300 тис на фінансування таких програм як: “Підтримка діяльності літніх дитячих та шкільних відпочинкових закладів” та “Оздоровлення й відпочинок дітей пільгових категорій”. Загальний бюджет цих програм, за інформацією Є. Бистрицького, становитиме по 2 млн. грн. на кожну.

Нагадаємо, фонд Дж. Сороса в середині червня 2009 року прийняв рішення про виділення $100 млн 20-ти країнам Центральної та Східної Європи, серед яких Україна. Фонд має на меті полегшити наслідки економічної кризи для бідних верств та підтримку громадських організацій регіону Центральної та Східної Європи.

Довідка: першу фундацію — Фонд відкритого Суспільства — Дж. Сорос заснував у Нью-Йорку 1979 року, першу Східно-Європейську фундацію— в Угорщині 1984 року. Сьогодні він фінансує мережу фундацій, які працюють у 31 країні Центральної та Східної Європи і колишнього Радянського Союзу, а також у Південній Африці, Гаїті і США. Діяльність фундацій спрямована на розбудову і підтримку інфраструктури відкритого суспільства.

Є. Стеценко

 

Читайте также по теме