Святкування Нового року слід розпочинати з брюта, а потім перейти на сухі вина.
Таку пораду українцям надали українські фахівця та сомельє на прес-конференції в Києві.
«Почніть із брюта. А потім можна перейти на «тихі»: білі сухі, рожеві сухі, червоні сухі вина — вони більш легкі. Для того, щоб наступного дня було хороше самопочуття, не боліла голова, і щоб ви були готові до подальшого святкування», — порадила президент Всеукраїнської асоціації винарів і сомельє Наталія Благополучна. Вона наголосила, що брют є нейтральним вином і може поєднуватися зі всіма стравами, які будуть на святкових столах українців.
У свою чергу директор асоціації «Виноградарі та винарі України» Сергій Петренко зазначив, що українці почали пити більше столових сухих вин. За його словами, це позитивна тенденція. Він також порадив українцям купувати натуральне вино, а не винний напій.
Водночас С.Петренко сказав, що ціна якісного натурального вина варіюється від 12 до 20 грн. «Вища ціна може свідчити про те, що це якісніше вино, а може й не свідчити», — зазначив С.Петренко.
Крім того, фахівці не радять купувати вина в керамічних пляшках, а також з етикетками, на яких наявні більше ніж три кольори.
За матеріалами: «Інтерфакс-Україна»