ГолосUA
14:46 29/06/2010

Спільне підприємство між авіакомпанією «Антонов» та «Росія» буде створено у вересні

Спільне підприємство між державною авіакомпанією «Антонов» та об’єднаною автобудівною корпорацією «Росія» буде створене у вересні 2010 року.

Про це заявив міністр промислової політики України Дмитро Колесніков на прес-брифінгу в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Ми хочемо піти далі в інтеграції і за рахунок глибшої співпраці підняти декілька найбільш ефективних галузей промисловості. Це, перш за все, авіаційна галузь. Українські інтелектуальні розробки мають поєднатись із великим російським ринком і не менш великими інвестиційними можливостями», — заявив міністр.

За його словами, вже є урядові домовленості щодо інтеграції цих двох підприємств і створення між ними СП у вересні цього року. Міністр наголосив, що спільне підприємство буде створене на рівних засадах 50% на 50%.

Цей крок, зауважив Д.Колєсніков, дасть поштовх для розвитку вітчизняного авіабудування і надасть нові потужності для більш масштабного будівництва літаків. Він зазначив, що у світі є всього 7 авіаційних держав, які виробляють літаки серед яких є і Україна, однак держава наразі неспроможна самотужки інвестувати у цю галузь.

К.Коваленко />  

Читайте также по теме